Pekařské receptury Pekařské receptury

Pšenično-žitný chléb (Amore Staročeský kvas)

Receptura

Množství Výrobek
60 % Pšeničná mouka chlebová
40 % Žitná mouka chlebová
18 % Amore Staročeský kvas
2,5 % Sůl
1 % Roggenstabil
1 % Droždí
0,3 % Kmín
73 % Voda

Příprava

Míchání: 6 min. pomalu, 6 min. rychle

Teplota těsta: 29°C

Hmotnost navážky: 890g

Čas odpočinku těsta: 20 min.

Tvarování, dekorování: Do požadovaného tvaru chleba

Čas kynutí těsta: 50 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 220°C, bez páry, otevřený tah, 15 min.

III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 30 min.

Pšenično-žitný chléb (Amore Staročeský kvas)

Products

Amore L Staročeský kvas

Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu kvasového chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Bez přidaných přídatných látek (éček) ve složení.

Roggenstabil

Přípravek zvyšující stabilitu těsta při zpracování a kynutí, zvyšuje objem výrobku a prodlužuje trvanlivost výrobků.

Amore L Staročeský kvas

Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu kvasového chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Bez přidaných přídatných látek (éček) ve složení.

Roggenstabil

Přípravek zvyšující stabilitu těsta při zpracování a kynutí, zvyšuje objem výrobku a prodlužuje trvanlivost výrobků.