Úvod » Receptury » Pekařské receptury » Chléb » Selský chléb

Selský chléb

Selský chléb
Množství Surovina
60 % Žitná mouka chlebová
40 % Pšenicná mouka chlebová
20 % Amore L Staročeský kvas
3 % Non-E Stabilizátor chleba
2 % sůl
2 % droždí
0,3 % kmín
80 % voda

Míchání: 8 min. pomalu + 4 min. rychle

Teplota těsta: 29°C

Navážka těsta: 1150 g

Čas odpočinku těsta: 30 min.

Tvarování a dekorování: Do kulatých slaměných ošatek.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení:

I . 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 65 min.

 

Přejít na obsah | Přejít na navigaci