Pekařské receptury
Selský chléb

Receptura

Množství Jednotka Surovina
60 % žitná mouka chlebová
40 % pšeničná mouka chlebová
20 % Amore L Staročeský kvas
3 % Non-E Stabilizátor chleba
2 % sůl
2 % droždí
0,3 % kmín
80 % voda

Příprava

    Míchání: 8 min. pomalu + 4 min. rychle

    Teplota těsta: 29°C

    Navážka těsta: 1150 g

    Čas odpočinku těsta: 30 min.

    Tvarování a dekorování: Do kulatých slaměných ošatek.

    Čas kynutí těsta: 45 min.

    Doba a teplota pečení:

    I . 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

    II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

    III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 65 min.

Selský chléb