Pekařské receptury
Chléb ŽitoPro 96

Receptura

Množství Surovina
100% ŽitoPro 96
3% Droždí čerstvé
57% Voda
Žitná chlebová mouka(posyp)

Příprava

     

    Míchání: 8 min. pomalu, 5 min. rychle

    Teplota těsta: 26 - 28°C

    Čas odpočinku těsta: 15 - 20 min.

    Tvarování a dekorování: Do tvaru bochníku, volně kynutý nebo v ošatce. Posypaný na povrchu žitnou moukou.

    Čas kynutí těsta: 45 - 50 min.

    Doba a teplota pečení:

    I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

    II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

    III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 33 min.

Chléb ŽitoPro 96