Pekařské receptury
Pumpkin Carrot chléb

Receptura

Množství Surovina
Těsto 70% mouka pšeničná hladká
30% mouka žitná chlebová
50% Silkgrain Pumpkin Carrot
3% droždí čerstvé
2,1% sůl jedlá
1% Non-E Stabilizátor chleba
65% voda
Dekorace 20% Fermento P Malt
80% mouka pšeničná hrubá

Příprava

    Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle a 4 min. pomalu

    Nejprve kompletně vyhněteme těsto bez zápary a poté 4 min. na pomalý chod stroje vmícháme záparu do hotového těsta.

    Teplota těsta (°C): 28

    Čas odpočinku těsta (min.): 15

    Tvarování a dekorování: Těsto vložíme do trojúhelníkové ošatky, dekorujeme hrubou moukou a suchým kvasem Fermento P Malt.

    Čas kynutí těsta (min.): 45


    Doba a teplota pečení:

    I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

    II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.

    III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 35-40 min.

Pumpkin Carrot chléb