Vícezrnný chléb Sládkovo zrno
Vícezrnný chléb Sládkovo zrno
Receptura
| Množství | Výrobek |
|---|---|
| 60 % | pšeničná mouka chlebová |
| 40 % | žitná mouka chlebová |
| 20 % | Sládkovo zrno |
| 15 % | Amore Staročeský kvas |
| 2,5 % | sůl |
| 2 % | droždí |
| 70 % | voda |
Příprava
Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle
Teplota těsta: 29°C
Hmotnost navážky: 580 g
Čas odpočinku těsta: 20 min.
Tvarování a dekorování: Do požadovaného tvaru chleba, po nakynutí možno dekorovat řezem.
Čas kynutí těsta: 40 min.
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 38 min.
Products
Sládkovo zrno
Směs pro výrobu vícezrnného pečiva a chleba. Přírodní ječný kvas a sladový ječný extrakt výrobkům dodává medově zbarvenou střídu s příjemnou, lehce nasládlou chutí po sladu. Směs vhodná pro čerstvé i mražené pečivo, pro řemeslné i průmyslové zpracování.