Pekařské receptury
Vícezrnný chléb Triumf

Receptura

Množství Surovina
Těsto: 70 % pšeničná mouka spec.
30 % žitná mouka chlebová
30 % Triumf tmavý 2.0
15 % Amore L Staročeský kvas
3,5 % droždí
2,5 % sůl
1,5 % Non_E stabilizátor chleba
75 % voda
Dekorace: 100 % posyp Sluníčko

Příprava

    Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle

    Teplota těsta: 29 °C

    Hmotnost navážky: 560 g

    Čas odpočinku těsta: 20 min.

    Tvarování a dekorování: Tvarovat do tvaru bochníku, kynutí v chlebové ošatce trojúhelníkového tvaru. Dekorujeme posypem Sluníčko.

    Čas kynutí těsta: 40 min.

    Doba a teplota pečení:

    I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

    II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

    III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 28 min.

     

Vícezrnný chléb Triumf