Pekařské receptury Pekařské receptury

Vícezrnný tmavý chléb (Panoplus Dark)

Receptura

Množství Výrobek
65 % Pšečničná mouka spec.
35 % Žitná mouka chlebová
24 % Panoplus Dark
2 % Droždí
2 % Sůl
1,5 % Beta Base HS
1 % Non-E Stabilizátor chleba
60 % Voda

Příprava

Míchání: 5 min. pomalu, 4 min. rychle

Teplota těsta: 27-29°C

Čas odpočinku těsta: 20 min.

Hmotnost navážky: 560 g

Tvarování a dekorování: Do požadovaného tvaru chleba, po nakynutí naříznout. Dekorovat slunečnicovými semínky.

Čas kynutí těsta: 60 min.

Vícezrnný tmavý chléb (Panoplus Dark)

Products

Stabilizátor chleba CL

Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.

Panoplus Dark

Tmavá vícezrnná směs s podílem sladové mouky a semínek. Ideální pro výrobu tmavého cereálního pečiva a chlebů.

Stabilizátor chleba CL

Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.

Panoplus Dark

Tmavá vícezrnná směs s podílem sladové mouky a semínek. Ideální pro výrobu tmavého cereálního pečiva a chlebů.