Úvod » Receptury » Pekařské receptury » Vícezrnný chléb » Žitno-pšeničný formový chléb

Žitno-pšeničný formový chléb

Žitno-pšeničný formový chléb
Množství Surovina
80 % žitná mouka chlebová
20 % pšeničná mouka spec.
100 % Silkgrain Ebony
3 % droždí
2,5 % sůl
2 % Jung Roggenstabil
65 % voda

Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle
Teplota těsta: 28°C
Hmotnost navážky: 1130 g
Čas odpočinku těsta: 15 min.
Tvarování, dekorování: Do forem 28 cm.
Čas kynutí těsta: 40 min.
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 53 min.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci