Francouzská brioška
Francouzská brioška
Receptura
| Množství | Výrobek | |
|---|---|---|
| Těsto | 100% | pšeničná mouka hl. T-530 |
| 17,5% | cukr | |
| 1,2% | sůl | |
| 8% | droždí čerstvé | |
| 8% | Debic Máslo tradiční | |
| 10% | Podmáslový ferment | |
| 0,8% | Silky CL | |
| 35% | voda | |
| Dekorace | 100% | cukr dekorovací hrubý |
Příprava
Míchání: 6 min. pomalu + 4 min. rychle
Teplota těsta: 28 °C
Čas odpočinku těsta: 20 min.
Tvarování a dekorování: Spleteme ze tří pramenů (3 x 130g), necháme kynout ve formě, po nakynutí dekorujeme melanží a hrubým cukrem.
Čas kynutí těsta: 50 - 60 min.
Doba a teplota pečení:
I. 180 °C, bez páry, zavřený tah, 1 min.
II. 175 °C, bez páry, zavřený tah, 24 min.
Products
Podmáslový ferment
Fermentovaný výrobek, který díky podmáslí dodává výrobkům plnou mléčnou chuť, nadýchanou texturu a jemnou vůni. Další složky významně podporují vláčnost. Skvěle se hodí pro slané i sladké aplikace: Od copů a vánoček přes briošky až po hamburgerové žemle.