Pekařské receptury
Jankovy buchty

Receptura

Množství Jednotka Surovina
Těsto 100 % pšeničná mouka spec.
20 % Silky Delicate
10 % ZeLa Delikatess
10 % droždí
10 % cukr
5 % Vaječná melanž pekařská
30 % voda
Náplň 50 % Maková náplň vařená
50 % Švestková povidla premium
Dekorace 100 % olej

Příprava

    Míchání: 4 minuty pomalu, 5 minuty rychle

    Teplota těsta: 29°C

    Navážka těsta: 50 g těsto, 30 g náplň, 5 g dekorace

    Čas odpočinku těsta: 15 minut

    Tvarování a dekorování: Těstový řez stočíme do bochánku a necháme odpočinout 15 minut. Poté nadělíme, sjíždíme na rohlíkovém stroji na placky a plníme. Vytvarujeme buchty, odsadíme do formy a mašlujeme olejem.

    Čas kynutí výrobku: 50 minut

    Doba a teplota pečení: 200-220 °C, bez páry, zavřený tah, 25 minut.

Jankovy buchty