Pekařské receptury Pekařské receptury

Jemné pečivo (Backcreme)

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
100 % <NO_VALUE> Pšeničná mouka spec.
15 % <NO_VALUE> Backcreme
8 % <NO_VALUE> Zeelandia margarín-pekařský
8 % <NO_VALUE> Cukr
6 % <NO_VALUE> Droždí
2 % <NO_VALUE> Vaječná melanž pekařská
10 % <NO_VALUE> Rozinky (namočené, do neplněných výrobků)
45 % <NO_VALUE> Voda

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 29 °C

Čas odpočinku těsta: 30 min.

Tvarování a dekorování: Tvarovat do požadovaného tvaru, plněné i neplněné výrobky, před pečením mašlovat pekařskou melanží

Čas kynutí těsta: 30-60 min.

Doba a teplota pečení:

I. 180-210°C, bez páry, čas a teplota se řídí hmotností výrobku.