Pekařské receptury
Jemný rohlíček

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
20% Silky Delicate
10% olej řepkový
8% cukr krupice
8% Droždí čerstvé FERM
5% Vaječná melanž tekutá
40% voda
Náplň 100% Hrušková povidla s jablky

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu a 5 min. rychle

Teplota těsta (°C): 28

Čas odpočinku těsta (min.): 28

Tvarování a dekorování: Těsto rozválíme to tvaru placky. Pravou polovinu podélně nařežeme. Do levé nenařezané dáme náplň a zatočíme jako klasický rohlík. Cípy z pravé poloviny překládáme přes něj. 

Čas kynutí těsta (min.): 45 - 60

Doba a teplota pečení:

I. 210°C, bez páry, zavřený tah, 12 min.
II. 190°C, bez páry, otevřený tah, 2 min.

Jemný rohlíček