Koláč s pavučinou
Koláč s pavučinou
Receptura
| Množství | Výrobek | |
|---|---|---|
| Hmota | 100% | mouka pšeničná hladká T530 |
| 13% | cukr krupice | |
| 9% | droždí čerstvé | |
| 9% | olej řepkový | |
| 5% | Silky Max | |
| 1.4% | sůl jedlá | |
| 43% | voda | |
| Náplň | 95% | Maková náplň vařená |
| 5% | Tvarohová náplň standard | |
| Dekorace | 100% | Vaječná melanž pekařská |
Příprava
(navážka 300g)
Míchání: 4 minuty pomalu + 5 minut rychle
Teplota těsta: 29 °C
Čas odpočinku těsta (min): 15 minut
Tvarování a dekorování: Tvarujeme do tvaru koláče, úzkou špičkou kreslíme do máku tvarohovou pavučinu.
Čas kynutí těsta: 45 - 60 minut
Doba a teplota pečení: I. 210°C, bez páry, zavřený tah, 13 minut