Kytička s hruškovými povidly
Kytička s hruškovými povidly
Receptura
| Množství | Výrobek | |
|---|---|---|
| Těsto | 100% | mouka pšeničná hladká T530 |
| 20% | Silky Delicate | |
| 10% | olej řepkový | |
| 8% | cukr krupice | |
| 8% | Droždí čerstvé FERM | |
| 5% | Vaječná melanž tekutá | |
| 40% | voda | |
| Náplň | 100% | Hrušková povidla s jablky |
Příprava
Míchání: 4 min. pomalu a 6 min. rychle
Teplota těsta (°C): 28
Čas odpočinku těsta (min.): 28
Tvarování a dekorování: Rozválíme dvě placky o průměru 12cm. Na jednu placku dávkujeme povidla, překryjeme druhou, spojíme a rovnoměrně na osmi místech nařízneme (ve směru do středu). Naříznuté cípy spodní a horní placky spojíme a zkroutíme. Nakonec zatlačíme střed mírně dovnitř a dozdobíme ho trochou povidel.
Čas kynutí těsta (min.): 45 - 60
Doba a teplota pečení:
I. 210°C, bez páry, zavřený tah, 12 min.
II. 190°C, bez páry, otevřený tah, 4 min.