Pekařské receptury Pekařské receptury

Kytička s hruškovými povidly

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
20% Silky Delicate
10% olej řepkový
8% cukr krupice
8% Droždí čerstvé FERM
5% Vaječná melanž tekutá
40% voda
Náplň 100% Hrušková povidla s jablky

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu a 6 min. rychle

Teplota těsta (°C): 28

Čas odpočinku těsta (min.): 28

Tvarování a dekorování: Rozválíme dvě placky o průměru 12cm. Na jednu placku dávkujeme povidla,  překryjeme druhou, spojíme a rovnoměrně na osmi místech nařízneme (ve směru do středu). Naříznuté cípy spodní a horní placky spojíme a zkroutíme. Nakonec zatlačíme střed mírně dovnitř a dozdobíme ho trochou povidel.  

Čas kynutí těsta (min.): 45 - 60

Doba a teplota pečení:

I. 210°C, bez páry, zavřený tah, 12 min.
II. 190°C, bez páry, otevřený tah, 4 min.

Kytička s hruškovými povidly