Pekařské receptury Pekařské receptury

Makový kynutý závin (Backcreme MXI)

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 100 % Pšeničná mouka spec.
20 % Backcreme MXI
8 % Zeelandia margarín-pekařský
8 % Cukr
6 % Droždí
5 % Vaječná melanž pekařská
45 % Voda
Náplň: 100 % Maková náplň vařená

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 28 °C

Hmotnost navážky: 250 g těsta, 260 g náplně

Čas odpočinku těsta: 15 min.

Tvarování a dekorování: Do tvaru malé rolády plněné náplní, splést tři prameny do tvaru copu, před pečením mašlovat. Po upečení přetřít fondánem a sypat mandlovými lupínky.

Čas kynutí těsta: 30-60 min.

Doba a teplota pečení: 190°C, 25-30 min.

Makový kynutý závin (Backcreme MXI)

Products

Pekařský margarín

Margarín vhodný pro výrobu jemných kynutých těst, šlehaných a třených hmot. Je vláčný, poddajný, má vysokou stabilitu a vaznost.

Maková náplň vařená

Vařená maková náplň k přímému použití vyrobená z českého máku. Vhodná pro širokou škálu pekařských i cukrářských výrobků. Díky vysokému podílu máku ji lze "naředit" vodou a strouhankou. Dodávána v různých baleních vč. trezírovacích sáčků, které umožňují okamžitou a pohodlnou aplikaci.

Backcreme MXI

Univerzální pastovitá směs pro jemné pečivo včetně koblih, nahrazuje tuk, ovlivňuje objem, stabilitu i senzorické vlastnosti výrobků, zajišťuje dobrou trvanlivost.