Pekařské receptury
Makový kynutý závin (Backcreme MXI)

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 100 % Pšeničná mouka spec.
20 % Backcreme MXI
8 % ZeLa Baking
8 % Cukr
6 % Droždí
5 % Vaječná melanž pekařská
45 % Voda
Náplň: 100 % Maková náplň vařená

Příprava

    Míchání: 4 min. pomalu, 5 min. rychle

    Teplota těsta: 28 °C

    Hmotnost navážky: 250 g těsta, 260 g náplně

    Čas odpočinku těsta: 15 min.

    Tvarování a dekorování: Do tvaru malé rolády plněné náplní, splést tři prameny do tvaru copu, před pečením mašlovat. Po upečení přetřít fondánem a sypat mandlovými lupínky.

    Čas kynutí těsta: 30-60 min.

    Doba a teplota pečení: 190°C, 25-30 min.

Makový kynutý závin (Backcreme MXI)