Máslový mazanec
Máslový mazanec
Receptura
| Množství | Jednotka | Výrobek | |
|---|---|---|---|
| Těsto | 100 | % | pšeničná mouka spec. |
| 20 | % | Silky Delicate | |
| 15 | % | Debic máslo tradiční | |
| 15 | % | rozinky | |
| 10 | % | cukr krupice | |
| 9 | % | droždí | |
| 7 | % | Vaječná melanž | |
| 40 | % | voda | |
| Dekorace 1 | 100 | % | Vaječná melanž pekařská |
| Dekorace 2 | 100 | % | mandle (plátky) |
Příprava
Míchání: 4 min. pomalu, 5 min. rychle
Teplota těsta: 29°C
Čas odpočinku těsta: 30 min.
Hmotnost navážky: 400 g
Tvarování a dekorování: Do tvaru mazance.
Čas kynutí těsta: 45-60 min.
Doba a teplota pečení:
I. 200°C, bez páry, otevřený tah, 8 min.
II. 180°C, bez páry, otevřený tah, 20 min.