Pekařské receptury Pekařské receptury

Moravské koláče stříhané

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 100 % pšeničná mouka spec.
10 % Korent Europe
10 % ZeLa Delikatess
10 % cukr
7 % droždí
1,7 % sůl
60 % voda
Náplň 50 % Tvarohová náplň Standard
50 % Maková náplň vařená
Dekorace 1 100 % Vaječná melanž pekařská
Dekorace 2 100 % rozinky

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu + 5 min. rychle

Teplota těsta: 29°C

Navážka těsta. 20 g těsto, 15 g náplň, 3 g dekorace1, 4 g dekorace2

Čas odpočinku těsta: 30 min.

Tvarování a dekorování: Těsto po navážení stočíme do bochánku a necháme 30 min. odpočinout. Nadělíme na dělicím stroji a následně necháme proválet na rohlíkovém stroji na placky. Naplníme připravenou náplní a zabalíme do bochánku, který odsadíme na plech a necháme nakynout. Po nakynutí narazíme, kraje nastříhneme, vytvarujeme do kytičky a namašlujeme. Do naraženého důlku plníme náplň.

Čas kynutí těsta: 45 - 60 min.

Doba a teplota pečení: 230°C, bez páry, otevřený tah, 8 min.

Moravské koláče stříhané

Products

Korent Europe

Směs pro výrobu jemného pečiva. Velký objem, netradiční vůně, chuť a barva, dobrá trvanlivost. Velmi široké použití (vánočky, záviny, plundry aj.).