Pekařské receptury
Pletená kapsa

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
30% SweetCorn
20% rozinky
15% cukr krupice
9% Zeelandia margarín - pekařský
8% Droždí čerstvé FERM
1,5% sůl
60% voda
Náplň 100% Tvarohová náplň Standard

Příprava

Míchání: 5 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Čas odpočinku těsta: 15 min.

Tvarování a dekorování: Z těsta si vyválíme a vykrojíme čtverec. Ten si pomyslně rozdělíme na čtyři čtverce. Dva pravé podélně rozřízneme na celkem 10 pruhů. Do levého dolního rohu dáme náplň, přiklopíme ji levým horním a spojíme kraje. Následně střídavě překládáme zbylými pruhy.  

Čas kynutí těsta: 45-60 min.

Doba a teplota pečení:

I. 210°C, bez páry, zavřený tah, 12 min.
II. 210°C, bez páry, otevřený tah, 2 min.

Pletená kapsa