Pekařské receptury
Kynutý pletenec

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká
20% Silky Delicate
10% curk krupice
8% droždí čerstvé
5% Vaječná melanž tekutá
40% voda
10% Debic máslo tradiční
30% Silkgrain Sonnen Müsli
30% rozinky
5% pomerančová kůra kandovaná
Dekorace 100% Vaječná melanž pekařská

Příprava

Míchání (min.): 4 pomalu + 5 rychle

Teplota těsta (°C): 29

Čas odpočinku těsta (min.): 30

Tvarování a dekorování: dva klonky na sebe a ohnout

Čas kynutí těsta (min.): 45 - 60

Doba a teplota pečení:

I. 210°C, zavřený tah, 2 minuty

II. 190°C, zavřený tah, 13-15 minut

Kynutý pletenec