Pekařské receptury
Skořicový šnek (Korent Europe)

Receptura

Množství Výrobek
100 % Pšeničná mouka spec.
20 % Korent Europe
8 % Cukr
5 % ZeLa Baking (margarín)
5 % Droždí
1,5 % Sůl
51 % Voda

Příprava

    Míchání: 4 min. pomalu, 5 min. rychle

    Teplota těsta: 28 °C

    Hmotnost navážky: 70 g

    Čas odpočinku těsta: 15 min.

    Tvarování a dekorování:Po odpočinku těsta nadělíme těstové kusy, ručně rozválíme na širší válečky, které na sebe vrstvíme a prosypáváme skořicovým cukrem. Celou vrstvu překryjeme igelitem a necháme cca. 15 min. na stole stát. Z válečků pak tvoříme šneky, které osazujeme na plech přímo vedle sebe.

    Čas kynutí těsta: 45 min.

    Doba a teplota pečení: 220°C, bez páry, otevřený tah, 15-17 min.

     

Skořicový šnek (Korent Europe)