Pekařské receptury
Sladké bulky plněné pudinkovým krémem

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 100 % pšeničná mouka spec.
20 % Silky Delicate
10 % olej
8 % cukr
8 % droždí
5 % Vaječná melanž
40 % voda
Náplň 33 % Topcream
100 % voda
Dekorace 100 % Roll Decor potahovací
Paletta Cold Neutral

Příprava

    Těsto:

    Míchání: 4 minuty pomalu, 5 minut rychle

    Teplota těsta: 28 °C

    Čas odpočinku těsta: 28 min.

    Hmotnost navážky: 60 g

    Čas kynutí těsta: 45-60 min.

    Doba a teplota pečení: 230°C, bez páry, otevřený tah, 8 min.

     

    Náplň: Do Topcreamu vlijeme za stálého míchání metlou celé množství vody, vymícháme do hladka (cca 2 minuty) a necháme 10 minut odstát. Poté šleháme cca 10-15 minut. 

    Dekorace: Roll Decor tence vyválíme, vykrojíme kolečko a pomocí Paletty Cold Neutral přilepíme na povrch bulky.  

    Kompletace:  Vychladlou bulku prokrojíme, naplníme Topcreamem a dekorujeme pecičkami čokolády.

     

    Navážky na 1 ks: těsto 60 g, náplň 65 g, Roll Decor 20 g.

Sladké bulky plněné pudinkovým krémem