Pekařské receptury Pekařské receptury

Sladké bulky plněné pudinkovým krémem

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 100 % pšeničná mouka spec.
20 % Silky Delicate
10 % olej
8 % cukr
8 % droždí
5 % Vaječná melanž
40 % voda
Náplň 33 % Topcream
100 % voda
Dekorace 100 % Roll Decor potahovací
Paletta Cold Neutral

Příprava

Těsto:

Míchání: 4 minuty pomalu, 5 minut rychle

Teplota těsta: 28 °C

Čas odpočinku těsta: 28 min.

Hmotnost navážky: 60 g

Čas kynutí těsta: 45-60 min.

Doba a teplota pečení: 230°C, bez páry, otevřený tah, 8 min.

 

Náplň: Do Topcreamu vlijeme za stálého míchání metlou celé množství vody, vymícháme do hladka (cca 2 minuty) a necháme 10 minut odstát. Poté šleháme cca 10-15 minut. 

Dekorace: Roll Decor tence vyválíme, vykrojíme kolečko a pomocí Paletty Cold Neutral přilepíme na povrch bulky.  

Kompletace:  Vychladlou bulku prokrojíme, naplníme Topcreamem a dekorujeme pecičkami čokolády.

 

Navážky na 1 ks: těsto 60 g, náplň 65 g, Roll Decor 20 g.

Sladké bulky plněné pudinkovým krémem

Products

Roll Decor potahovací

Speciální hmota pro potahování cukrářských výrobků. S Roll Decorem se dobře pracuje, protože je plastický, snadno se rozvaluje a při potahování nepraská. Snese i vlhké prostředí lednice, z výrobku neslézá. Díky své sněhobílé barvě se hodí i na svatební dorty. Přibarvením docílíme krásných sytých barev.

Topcream

Luxusní výrobek z řady našich kaltkrémů. Jeho jemnou a velmi lahodnou chuť mu dodává mléko a sušený kokosový tuk. Jeho chuť i barva jsou přirozené. Topcream je cukrářský delikátní krém, z kterého vyrobíte úžasný sametový bavorský i klasický žloutkový krém. Vyniká rovněž výbornou stabilitou. Je vhodný i na zamrazení. S jeho pomocí vytvoříte krásnou, ostrou konturu.

Silky Delicate

Silky Delicate je základní směs vhodná na výrobu jemného kynutého pečiva i pečiva plundrového. Plná chuť pečiva ze Silky Delicate zůstává zachována po dlouhou dobu. Těsto je pružné, stabilní při kynutí a lehce odolává náročným teplotním změnám. Svou úžasnou senzorickou hodnotu a trvanlivost si zachovává i po zamrazení.