Sladký pletenec
Sladký pletenec
Receptura
| Množství | Výrobek | |
|---|---|---|
| Těsto: | 100 % | pšeničná mouka spec. | 
| 25 % | Berliner CZ 25 | |
| 7 % | Zeelandia margarín - pekařský | |
| 5 % | cukr | |
| 5 % | droždí | |
| 50 % | voda | |
| Náplň: | 60 % | ON Červený rybíz termostabilní | 
| Dekorace: | 1 díl | Zeelandia margarín - pekařský | 
| 2 díly | cukr | |
| 3 díly | pšeničná mouka polohrubá | 
Příprava
Míchání: 4 min. pomalu, 7 min. rychle
Čas odpočinku těsta: 20 min.
Tvarování a dekorace: Těstový kus rozválíme na 3-4 mm, šíře 30 cm. Polovinu těsta potřeme náplní, přeložíme, krájíme na 4 cm široké kusy a stočíme do spirály. Po nakynutí potíráme vaječnou melanží a sypeme drobenkou.
Doba kynutí: 50 min.
Doba a teplota pečení: 220°C, 10-13 min.
                Products
Termostabilní
Hladké náplně s vysokým podílem ušlechtilého ovoce, stabilní při pečení. Vhodné pro pekařské a pečené cukrářské výrobky.
Pekařský margarín
Margarín vhodný pro výrobu jemných kynutých těst, šlehaných a třených hmot. Je vláčný, poddajný, má vysokou stabilitu a vaznost.