Stříhaný koláč
Stříhaný koláč
Receptura
| Množství | Výrobek | |
|---|---|---|
| Těsto | 100% | mouka pšeničná hladká T530 |
| 7% | Droždí čerstvé | |
| 60% | voda | |
| 10% | cukr krupice | |
| 10% | Korent Europe | |
| 10% | Debic máslo tradiční | |
| 1,7% | sůl jedlá | |
| Náplň | 50% | Tvarohová náplň standard |
| 50% | Maková náplň vařená | |
| Dekorace | 100% | Vaječná melanž pekařská |
| 100% | rozinky |
Příprava
Míchání (min.): 4 pomalu + 5 rychle
Teplota těsta (°C): 29
Čas odpočinku těsta (min.): 30
Tvarování a dekorování: Těsto po navážení stočíme do bochánku a necháme 30 min. odpočinout. Nadělíme na dělícím stroji a následně necháme proválet na rohlíkovacím stroji na placky. Naplníme připravenou náplní a zabalíme do bochánku, který odsadíme na plech a necháme nakynout. Po nakynutí narazíme, kraje nastřihneme, vytvarujeme do kytičky a namašlujeme. Do naraženého důlku plníme náplň.
Čas kynutí těsta (min.): 45 - 60
Doba a teplota pečení:
230°C, bez páry, otevřený tah, 8 minut.