Pekařské receptury Pekařské receptury

Švýcarka ořechová

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 100 % pšeničná mouka spec.
20 % Silky Delicate
10 % droždí
10 % cukr
10 % ZeLa Delikatess
5 % Vaječná melanž pekařská
30 % voda
Náplň 100 % Vlašskoořechová náplň vařená
Dekorace 100 % Vaječná melanž pekařská

Příprava

Míchání: 4 minuty pomalu, 5 minuty rychle

Teplota těsta: 29°C

Navážka těsta: 80 g těsto, 60 g náplň, 5 g dekorace

Čas odpočinku těsta: 20 minut

Tvarování a dekorování: Těstový řez rozválíme na lemu 2,5 mm, šíře lemu 40 cm. Rozetřeme ořechovou náplň a stočíme do rolády. Dělíme na 4,5 cm. Ve středu rolády silně protlačíme. Odsadíme na plech a po nakynutí pomašlujeme.

Čas kynutí výrobku: 45 minut

Doba a teplota pečení: 210°C, bez páry, zavřený tah, 15-20 minut

Švýcarka ořechová

Products

Vlašskoořechová náplň vařená

Vařená vlašskoořechová náplň k přímému použití, vhodná do pekařských a cukrářských výrobků. Aplikuje se neředěná. Dodávána rovněž v praktických trezírovacích sáčcích.

Silky Delicate

Silky Delicate je základní směs vhodná na výrobu jemného kynutého pečiva i pečiva plundrového. Plná chuť pečiva ze Silky Delicate zůstává zachována po dlouhou dobu. Těsto je pružné, stabilní při kynutí a lehce odolává náročným teplotním změnám. Svou úžasnou senzorickou hodnotu a trvanlivost si zachovává i po zamrazení.