Úvod » Receptury » Pekařské receptury » Jemné kynuté pečivo » Švýcarka ořechová

Švýcarka ořechová

Švýcarka ořechová
Množství Surovina
Těsto: 100 % Pšeničná mouka spec.
20 % Silky Delicate
10 % droždí
10 % cukr
10 % ZeLa Delikatess
5 % Vaječná melanž pekařská
30 % voda
Náplň: 100 % Vlašskoořechová náplň vařená
Dekorace: 100 % Vaječná melanž pekařská

Míchání: 4 minuty pomalu, 5 minuty rychle

Teplota těsta: 29°C

Navážka těsta: 80 g těsto, 60 g náplň, 5 g dekorace

Čas odpočinku těsta: 20 minut

Tvarování a dekorování: Těstový řez rozválíme na lemu 2,5 mm, šíře lemu 40 cm. Rozetřeme ořechovou náplň a stočíme do rolády. Dělíme na 4,5 cm. Ve středu rolády silně protlačíme. Odsadíme na plech a po nakynutí pomašlujeme.

Čas kynutí výrobku: 45 minut

Doba a teplota pečení: 210°C, bez páry, zavřený tah, 15-20 minut

 

 

Přejít na obsah | Přejít na navigaci