Twister s ořechy
Twister s ořechy
Receptura
| Množství | Výrobek | |
|---|---|---|
| Těsto | 100% | mouka pšeničná hladká T530 |
| 16% | cukr krystal | |
| 16% | Zeelandia margarín pekařský | |
| 9% | droždí čerstvé | |
| 8% | pomerančová kůra kandovaná | |
| 6,5% | Vaječná melanž pekařská | |
| 1,6% | sůl jedlá | |
| 1,2% | Silky CL | |
| 42% | voda | |
| Náplň | 50% | Vlašskoořechová náplň instantní |
| 18% | cukr krupice | |
| 32% | voda | |
| Dekorace | 100% | Veječná melanž |
Příprava
Míchání: 4 min. pomalu + 5 min. rychle
Teplota těsta (°C): 29
Čas odpočinku těsta (min.): 15
Tvarování a dekorování: Těsto rozdělíme na kusy o váze 300 g. Necháme 10 minut
zrát. Těstové kusy rozválíme na plát o výšce 3 mm, a rozměrech 20×30 cm. Potřeme
rovnoměrně ořechovou náplní. Plát stočíme v závin po kratší straně tak, aby nám
vzniklo více vinutí. Závin podélně rozřízneme. Obě poloviny na kraji stlačením
spojíme a propleteme tak, aby byl řez viditelný nahoře. Celý pletenec vložíme
do formy a necháme kynout. Po upečení můžeme dozdobit například karamelovou Mifi a hrubou solí.
Čas kynutí těsta (min): 50
Doba a teplota pečení:
170°C, bez páry, otevřený tah, 35 min.
Products
Vlašskoořechová náplň instantní
Suchá směs pro přípravu vlašskoořechové náplně, která neobsahuje přidaný cukr. Kromě variability sladkosti náplně, je její předností termostabilita. Obsahuje 28% hrubě mletých vlašských ořechů. Je vhodná na linku i pro ruční zpracování.