Pekařské receptury Pekařské receptury

Vánočka (Zedomals Liquid)

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% pšeničná mouka speciál
15% cukr
12% rozinky
8% Droždí čerstvé
5% Vaječná melanž tekutá
2% Zedomals Liquid
1,5% sůl jedlá
1,2% Non-E Silky
40% voda

Příprava

Míchání (min.): 4 pomalu+ 4 rychle 

Teplota těsta (°C): 28 

Čas odpočinku těsta (min.): 20 

Tvarování a dekorování: do vánočky, potřít vaječnou melanží a posypat mandlovými lupínky 

 Čas kynutí těsta (min.): 40 

Doba a teplota pečení: 

  1. 170°C,bez páry, otevřený tah, 30 min. 
Vánočka (Zedomals Liquid)

Products

Zedomals Liquid

Tekutý přípravek na bázi rostlinného oleje pro prodloužení měkkosti a trvanlivosti běžného a jemného pečiva a toastových chlebů. Dokáže nahradit plnou dávku oleje používaného do těsta na veky či toustový chléb, a u jemného pečiva část dávky margarínu či oleje. Společně s přípravkem zajišťuje elasticitu těsta a zpomaluje proces stárnutí pečiva.