Pekařské receptury
Vícezrnná růžička

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
30% SweetCorn
20% rozinky
15% cukr krupice
9% Zeelandia margarín - pekařský
8% Droždí čerstvé FERM
1,5% sůl
60% voda
Náplň 100% Švestková povidla Premium s jablky

Příprava

Míchání: 5 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Čas odpočinku těsta: 15 min.

Tvarování a dekorování: Do bulky z těsta uděláme 4 zářezy kartou. Jejich vrchní část povytáhneme a ohneme. Střed plníme náplní. 

Čas kynutí těsta: 45-60 min.

Doba a teplota pečení:

I. 210°C, bez páry, otevřený tah, 12 min.

Vícezrnná růžička