Chia máslový croissant
Chia máslový croissant
Receptura
| Množství | Výrobek | |
|---|---|---|
| Těsto | 100% | mouka pšeničná hladká T530 |
| 30% | Silkgrain Chia | |
| 15% | Nordix croissant 15 | |
| 8% | Droždí čerstvé | |
| 3% | sůl | |
| 10% | ledová tříšť | |
| 10% | voda | |
| 50% | Debic máslo tradiční | |
| 5% | cukr |
Příprava
Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle
Teplota těsta: 24 °C
Čas odpočinku těsta: 5 min.
Tvarování a dekorování: Prokládat 3x3x3 (po druhé laminaci nechat 20 min. odležet v chladu). Finální lemu těsta rozválet na 3 mm. Vykrájet trojúhelníky, potřít vodou a stočit. Po nakynutí případně potírat vaječnou melanží.
Čas kynutí těsta: 50-60 min.
Doba a teplota pečení:
I. 210°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 190°C, bez páry, zavřený tah, 9 min.
III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 2-4 min.