Pekařské receptury
Chia máslový croissant

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
30% Silkgrain Chia
15% Nordix croissant 15
8% Droždí čerstvé
3% sůl
10% ledová tříšť
10% voda
50% Debic máslo tradiční
5% cukr

Příprava

    Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle

    Teplota těsta: 24 °C

    Čas odpočinku těsta: 5 min.

    Tvarování a dekorování: Prokládat 3x3x3 (po druhé laminaci nechat 20 min. odležet v chladu). Finální lemu těsta rozválet na 3 mm. Vykrájet trojúhelníky, potřít vodou a stočit. Po nakynutí případně potírat vaječnou melanží.

    Čas kynutí těsta: 50-60 min.

    Doba a teplota pečení:

    I. 210°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

    II. 190°C, bez páry, zavřený tah, 9 min.

    III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 2-4 min.

Chia máslový croissant