Smažené ovocné taštičky
Smažené ovocné taštičky
Receptura
| Množství | Výrobek |
|---|---|
| 100 % | Pšeničná mouka spec. |
| 10 % | Vaječná melanž pekařská |
| 10 % | ZeLa Delikatess |
| 5 % | Cukr |
| 1 % | Ocet |
| 1 % | Sůl |
| 30 % | Voda (studená) |
| 20 % | ZeLa Pastry |
Příprava
Míchání: 4 min. pomalu, 6 min. rychle
Teplota těsta: 22°C
Čas odpočinku těsta: 10 min. v chladu
Tvarování a dekorování: Prokládat 3x4x3x4 s krátkou dobou odležení v chladu, po finálním rozválení na 1 mm rozdělit plát, nařezat čtverce o rozměru 11x11 cm. Na 40 g těsta použijeme 40 g náplně Frutafill, místa spojů těsta potírat vejci, čtverec podélně přeloži a okraje přitlačit. Po usmažení dekorujeme ve skořicovém nebo vanilkovém cukru.
Doba a teplota smažení:
I. 175°C, 2,5 min.
II. 175°C, 3 min.
III. 175°C, 1,5 min.
Products
Vaječná melanž pekařská
Pasterovaná tekutá vaječná melanž vhodná na mašlování, do pekařských těst i pro gastronomickou výrobu, s prodlouženou trvanlivostí.
Tažný margarín
Margarín ve formě plátů pro listová a plundrová těsta. Je poddajný, snadno se zpracovává i při ručním rozvalování těsta. Výrobky z něj mají optimální objem, jemné listování a výbornou chuť.
Vaječná melanž pekařská
Pasterovaná tekutá vaječná melanž vhodná na mašlování, do pekařských těst i pro gastronomickou výrobu, s prodlouženou trvanlivostí.