Pekařské receptury Pekařské receptury

Louhovaný preclík

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% pšeničná mouka hl. T-530
2% Amore L Soft Wheat
2% sůl
1,5% droždí čerstvé
5% Debic Máslo tradiční
50% voda

Příprava

Míchání:  5 min. pomalu + 6 min. rychle                        

Teplota těsta:  22-24 °C                          

Čas odpočinku těsta:  10 min.                          

Tvarování a dekorování: Klonky těsta o hmotnosti 100g necháme odpočinout, pak zatočíme do tvaru preclíku. Preclíky dáme na 10 minut vychladit. Potopíme krátce do louhu. Pak případně dekorujeme solí a nařízneme.  

Čas odpočinku těsta:  15 min.               

Doba a teplota pečení: 240°C, bez páry, 18 min.

Louhovaný preclík