

Louhovaný preclík
Louhovaný preclík
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto | 100% | pšeničná mouka hl. T-530 |
2% | Amore L Soft Wheat | |
2% | sůl | |
1,5% | droždí čerstvé | |
5% | Debic Máslo tradiční | |
50% | voda |
Příprava
Míchání: 5 min. pomalu + 6 min. rychle
Teplota těsta: 22-24 °C
Čas odpočinku těsta: 10 min.
Tvarování a dekorování: Klonky těsta o hmotnosti 100g necháme odpočinout, pak zatočíme do tvaru preclíku. Preclíky dáme na 10 minut vychladit. Potopíme krátce do louhu. Pak případně dekorujeme solí a nařízneme.
Čas odpočinku těsta: 15 min.
Doba a teplota pečení: 240°C, bez páry, 18 min.
