![Pekařské receptury Pekařské receptury](https://www.zeelandia.cz/receptury/pekarske-receptury/@@images/image-1280-5eca44c9e8a0444a51c2aac1bc33f6a8.png)
![Pekařské receptury Pekařské receptury](https://www.zeelandia.cz/receptury/pekarske-receptury/@@images/image-768-b0740a5ded6dc728569f27ab7973bdf6.png)
Foccacia s piri piri
Foccacia s piri piri
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto | 100% | mouka pšeničná hladká T530 |
75% | voda | |
4% | Amore L Soft Wheat | |
3% | Non-E Stabilizátor chleba | |
2,2% | droždí čerstvé | |
2% | sůl jedlá | |
2% | olivový olej | |
Náplň | 100% | Piri piri |
Dekorace | 50% | krájená paprika |
50% | strouhaný sýr |
Příprava
Míchání: 6 minut pomalu, 7 minut rychle
Teplota těsta: 18 °C
Čas odpočinku těsta: 15 hodin při teplotě 4 °C
Tvarování a dekorování: Z nakynutého a 3x přeloženého těsta, vypracujeme bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme silnější placky. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem a promačkáme, aby se olej spojil s těstem. Přeneseme na plech a potřeme omáčkou Piri piri. Na závěr poklademe rajčaty, paprikami a dalšími ingrediencemi podle libosti.
Čas kynutí těsta: 40 minut
Doba a teplota pečení:
I. 280°C, s párou, zavřený tah, 8 minut
II. 230°C, bez páry, zavřený tah, 8 minut
![Foccacia s piri piri](https://www.zeelandia.cz/receptury/pekarske-receptury/slane-pecivo/foccacia-s-piri-piri/@@images/image-400-f9adb94b51a526894c820cb09380d155.jpeg)
Products
Piri piri omáčka
Rajčatová omáčka s pikantní chutí chilli papriček a kousky zeleniny, příjemně nasládlá. Ideální do pikantního snackového pečiva, jako základ na pizzu nebo do omáček k masu či těstovinám.