Plundrové vícezrnné pečivo (UNI-žitná směs)
Plundrové vícezrnné pečivo (UNI-žitná směs)
Receptura
| Množství | Výrobek |
|---|---|
| 100 % | Pšeničná mouka spec. |
| 20 % | UNI žitná směs |
| 5 % | Vaječná melanž pekařská |
| 4 % | Droždí |
| 1,5 % | Lactorex |
| 1,5 % | Sůl |
| 55 % | Voda (studená) |
| 35 % | ZeLa Pastry (tuk na provalování) |
Příprava
Míchání: 4 min. pomalu, 4 min. rychle
Teplota těsta: 24 °C
Čas odpočinku těsta: 20 min. v chladu
Tvarování a dekorování: Prokládat 3x4 s krátkou dobou odležení v chladu, po finálním rozválení na 2,5-3 mm rozdělit plát a natvarovat požadované výrobky. Místa spojů těsta potírat vodou, možno zdobit posypem. Plníme zelnou, špenátovou náplní, Bolognese atp.
Čas kynutí těsta: 30 min.
Doba a teplota pečení:
I. 220°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 220°C, bez páry, zavřený tah, 5 min.
III. 220°C, bez páry, otevřený tah, 5-7 min.
Pozn.: Pokud výrobek potíráme vejci, nezapařujeme.
Products
UNI žitná směs
Směs vhodná pro výrobu vícezrnných baget a cereálních plunder, neobsahuje pekařský přípravek. Těsto se dobře zpracovává na průmyslových linkách.