Pekařské receptury Pekařské receptury

Špenátový pletenec

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
15% Nordix croissant 15
7% droždí čerstvé
2% sůl jedlá
50% voda
55% ZeLa Pastry - Plates
Náplň 90% Špenátová náplň s brokolicí
10% Debic Cream Cheese

Příprava

Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle
Teplota těsta: 24°C
Čas odpočinku těsta (min.): 5
Tvarování a dekorování:
Těsto proválíme systémem 3x3x3. Mezi druhou a třetí laminací necháme těsto 20 min. v chladu odležet. Finální lemu rozválíme na výšku 3 mm. Připravíme si závin, který uprostřed rozřízneme a zatočíme do požadovaného tvaru.
Čas kynutí těsta (min.): 50-60
Doba a teplota pečení:
I. 210°C, s mírnou párou, zavřený tah, 2 min.
II. 190°C, bez páry, zavřený tah, 15 min.
III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 2- 4 min.

Špenátový pletenec

Products

Špenátová náplň s brokolicí

Hladká náplň se špenátem, brokolicí a česnekem, která se svou barvou odlišuje od ostatních. Vhodná jako náplň slaných pekařských výrobků.