Zelný šnek
Zelný šnek
Receptura
| Množství | Výrobek |
|---|---|
| 100 % | Pšeničná mouka spec. |
| 20 % | UNI žitná směs |
| 5 % | Vaječná melanž |
| 4 % | Droždí |
| 1,8 % | Sůl |
| 1,5 % | Lactorex |
| 55 % | Voda (studená) |
| 35 % | ZeLa Pastry |
Příprava
Míchání: 4 min. pomalu, 4 min. rychle
Teplota těsta: 24°C
Čas odpočinku těsta: 10 min. v chladu
Tvarování a dekorování: Prokládat 3x4 s krátkou dobou odležení v chladu, po finálním rozválení na 3,2 mm rozdělit plát a natvarovat požadované výrobky. Místa spojů těsta potírat vodou. Plníme zelnou náplní, možno zdobit posypem.
Čas kynutí těsta: 30 min.
Doba a teplota pečení:
I. 220°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 220°C, bez páry, zavřený tah, 5 min.
III. 220°C, bez páry, otevřený tah, 5-7 min.
Products
Zelná náplň
Zelná náplň připravená z kysaného zelí, s příjemnou chutí škvarků a kmínu. Ideální pro přípravu snackového pečiva nebo zelňáků.
Tažný margarín
Margarín ve formě plátů pro listová a plundrová těsta. Je poddajný, snadno se zpracovává i při ručním rozvalování těsta. Výrobky z něj mají optimální objem, jemné listování a výbornou chuť.
UNI žitná směs
Směs vhodná pro výrobu vícezrnných baget a cereálních plunder, neobsahuje pekařský přípravek. Těsto se dobře zpracovává na průmyslových linkách.