Pekařské receptury Pekařské receptury

Zelný šnek

Receptura

Množství Výrobek
100 % Pšeničná mouka spec.
20 % UNI žitná směs
5 % Vaječná melanž
4 % Droždí
1,8 % Sůl
1,5 % Lactorex
55 % Voda (studená)
35 % ZeLa Pastry

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu, 4 min. rychle

Teplota těsta: 24°C

Čas odpočinku těsta: 10 min. v chladu

Tvarování a dekorování: Prokládat 3x4 s krátkou dobou odležení v chladu, po finálním rozválení na 3,2 mm rozdělit plát a natvarovat požadované výrobky. Místa spojů těsta potírat vodou. Plníme zelnou náplní, možno zdobit posypem.

Čas kynutí těsta: 30 min.

Doba a teplota pečení:

I. 220°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 220°C, bez páry, zavřený tah, 5 min.

III. 220°C, bez páry, otevřený tah, 5-7 min.

Zelný šnek (UNI-žitná směs)

Products

Zelná náplň

Zelná náplň připravená z kysaného zelí, s příjemnou chutí škvarků a kmínu. Ideální pro přípravu snackového pečiva nebo zelňáků.

Tažný margarín

Margarín ve formě plátů pro listová a plundrová těsta. Je poddajný, snadno se zpracovává i při ručním rozvalování těsta. Výrobky z něj mají optimální objem, jemné listování a výbornou chuť.

UNI žitná směs

Směs vhodná pro výrobu vícezrnných baget a cereálních plunder, neobsahuje pekařský přípravek. Těsto se dobře zpracovává na průmyslových linkách.