Zelný šnek se slaninou
Zelný šnek se slaninou
Receptura
| Množství | Výrobek | |
|---|---|---|
| Těsto | 100% | mouka pšeničná hladká T530 |
| 60% | voda | |
| 50% | Zeelandia margarín - tažný | |
| 20% | Uni-žitná směs | |
| 15% | Nordix Croissant | |
| 6% | droždí čerstvé | |
| 1,5% | sůl jedlá | |
| Náplň | 75% | Zelná náplň |
| 25% | anglická slanina (krájená) |
Příprava
Míchání: 3 minuty pomalu, 5 minut rychle
Teplota těsta: 24 °C
Čas odpočinku těsta: 5 minut
Tvarování a dekorování: Provalovat systémem 3x3x3. Mezi druhou a třetí lamminací nechat těsto 20 min. v chladu odležet. Finální lemu rozválet na výšku 3 mm a šíři 40 cm. Potřít náplní, stočit do závinu, nákrájet šneky široké 3 cm.
Čas kynutí těsta: 50-60 minut
Doba a teplota pečení:
I. 230°C, s mírnou párou, zavřený tah, 2 minuty
II. 210°C, bez páry, zavřený tah, 9 minut
III. 210°C, bez páry, otevřený tah, 2-4 minuty