Pekařské receptury
Pagáče

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 100 % pšeničná mouka spec.
75 % Silkgrain Ebony
40 % ZeLa Baking
10 % Nordix croissant 15
8 % droždí
2,5 % sůl
35 % voda

Příprava

    Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle

    Teplota těsta: 18°C

    Hmotnost navážky: 70 g

    Tvarování a dekorování: Proválet systémem 3x3x3 a přehnout. Mezi druhou a třetí laminací nechat těsto 20 min. v chladu odležet. Finální lemu rozválet na výšku 7 mm. Vykrájet obdélníky 9x6 cm a dekorovat posypem.

    Čas kynutí těsta: 50-60 min.

    Doba a teplota pečení:

    I. 230°C, s mírnou párou, zavřený tah, 2 min.

    II. 190°C, bez páry, zavřený tah, 11 min.

    III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 2-4 min.

Pagáče