Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Karamelová kostka

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 650 g Biskvit karamelový
325 g Vaječná melanž
325 g Olej
Náplň 1: 720 g MIFI karamelová
Náplň 2: 450 g MIFI karamelová
675 g Debic Duo

Příprava

 

 

Korpus:   Všechny suroviny mícháme lyrou nebo hákem na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje, dokud těsto není  vymíchané do hladka.      

Náplň 2: Do části částečně ušlehané šlehačky přidáme MIFI náplň a došleháme do tuhé konzistence. Druhou část šlehačky necháme bílou.

Kompletace: Na dno ráfku vložíme karamelový korpus. Na korpus rozetřeme karamelovou náplň. Poté stříkáme hladkou trubičkou střídavě karamelovou a světlou šlehačkovou náplň a vše zarovnáme zbytkem karamelové náplně.  Po  zachlazení na povrchu dekorujeme dle vlastní fantazie a krájíme na požadovanou gramáž.

Karamelová  kostka

Products

MIFI karamelová

Náplň na mléčném základě určená k přímému použití. Má pastovitou konzistenci, intenzivní chuť a je termostabilní. Lze aplikovat přímo na výrobky, nebo použít pro přípravu šlehačkových a tukových krémů.

Ken lactea 35%

Živočišná šlehačka kombinovaná s rostlinným krémem, obsahuje 35% tuku. Má velký a stabilní nášleh a příjemnou chuť. Vhodná na zdobení cukrářských výrobků, do pohárů apod.

Biskvit karamelový

Směs pro přípravu třené hmoty s chutí karamelu. Vhodný pro přípravu bábovek, koláčů i korpusů.