Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Karamelový dezert

Receptura

Množství Výrobek
Korpus 1: 600 g Biskvit čokoládový
480 g Vaječná melanž
300 g Olej
120 g Voda
Korpus 2: 420 g Piškot světlý
270 g Vaječná melanž
60 g Voda
Náplň 1: 450 g MIFI karamelová
675 g Debic Duo
Náplň 2: 1000 g Debic Duo
50 g Čokoládová dekorace
Dekorace: 20 g Čokoládová dekorace

Příprava

 

 

Korpus 1: Všechny suroviny mícháme lyrou po dobu 5 min. Hmotu nalijeme na plech 60x20. Pečeme při 180°C cca 35min.           

Korpus 2: Všechny suroviny šleháme dohromady na 3. rychlostní stupeň 8 min. Hmotu rozetřeme na plát. Pečeme při 180-230°C (dle typu pece).

Náplň 1: Do poloušlehané šlehačky přidáme MIFI náplň a došleháme do tuhé konzistence.

Náplň 2: Ušlehanou šlehačku smícháme s čokoládovou dekorací.

Kompletace: Na čokoládový korpus rozetřeme karamelovou náplň, vložíme světlý plát a rozetřeme šlehačkovou náplň s čokoládovou dekorací. Dekorujeme dle vlastního uvážení.

Karamelový dezert

Products

MIFI karamelová

Náplň na mléčném základě určená k přímému použití. Má pastovitou konzistenci, intenzivní chuť a je termostabilní. Lze aplikovat přímo na výrobky, nebo použít pro přípravu šlehačkových a tukových krémů.

Ken lactea 35%

Živočišná šlehačka kombinovaná s rostlinným krémem, obsahuje 35% tuku. Má velký a stabilní nášleh a příjemnou chuť. Vhodná na zdobení cukrářských výrobků, do pohárů apod.

Čokoládová dekorace

Čokoládové šupinky vhodné jako dekorace pečených i nepečených cukrářských výrobků nebo do těsta.

Biskvit čokoládový

Směs pro výrobu tmavých třených hmot. Má plnou čokoládovou chuť i čokoládovou barvu. Korpus po upečení zůstává vláčný po dlouhou dobu.