Cukrářské receptury
Hruškové pokušení

Receptura

Množství Jednotka Surovina
Těsto: 19 g pšeničná mouka hladká
13 g Debic máslo tradiční
6 g cukr krupice
1 g Vaječný žloutek
0,1 g sůl
Náplň 1: 25 g Milram 35%
20 g Mifi Karamel
5 g Debic máslo tradiční
Náplň 2: 40 g Fruitful Hruška
Náplň 3: 25 g Milram 35%
25 g Panna Cotta
Poleva: 15 g Paletta Neutral
15 g Paletta Cold Caramel
5 g voda
Dekorace: 20 g lískové ořechy

Příprava

    Těsto: Mouku, sůl a kostičky studeného másla dáme do kotlíku a mícháme do konzistence hrubého písku. Přidáme cukr a žloutek a spojíme v těsto. Těsto zabalíme do folie a necháme v chladu odpočinout. Těsto rozválíme na 4 mm silný plát, vložíme do formy na tartaletky a pečeme při 170°C po dobu 20 min.

    Náplň 1: Všechny suroviny svaříme, nalijeme do upečeného korpusu tartaletky a necháme v lednici zatuhnout. Náplň 2: Fruitful nastříkáme do malých silikonových polokoulí a necháme v šokeru zmrznout.

    Náplň 3: Panna Cottu šleháme do hladké konzistence, přilijeme smetanu a společně ušleháme. 2/3 náplně nastříkáme do silikonové formy ve tvaru polokoule, do náplně vmáčkneme zmrzlou hruškovou náplň 2, zatřeme zbylou 1/3 krému a necháme v šokeru zmrznout. 

    Poleva: Palettu Neutral s vodou zahřejeme na max 80°C, přidáme Palettu Cold Caramel a za stálého ohřívání promícháme. Glazura by měla být hladká. Mírně zchladlou polevu (50°C) aplikujeme na zmrzlou polokouli, kterou jsme před tím vyndali z formy.

    Dekorace: Spodní část polevou dekorované polokoule obsypeme oříšky a položíme na naplněnou tartaletku.

více

Podívejte se na video, jak tento dezert připravit.

Hruškové pokušení