Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Hruškové pokušení

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto: 19 g pšeničná mouka hladká
13 g Debic máslo tradiční
6 g cukr krupice
1 g Vaječný žloutek
0,1 g sůl
Náplň 1: 25 g Milram 35%
20 g Mifi Karamel
5 g Debic máslo tradiční
Náplň 2: 40 g Fruitful Hruška
Náplň 3: 25 g Milram 35%
25 g Panna Cotta
Poleva: 15 g Paletta Neutral
15 g Paletta Cold Caramel
5 g voda
Dekorace: 20 g lískové ořechy

Příprava

Těsto: Mouku, sůl a kostičky studeného másla dáme do kotlíku a mícháme do konzistence hrubého písku. Přidáme cukr a žloutek a spojíme v těsto. Těsto zabalíme do folie a necháme v chladu odpočinout. Těsto rozválíme na 4 mm silný plát, vložíme do formy na tartaletky a pečeme při 170°C po dobu 20 min.

Náplň 1: Všechny suroviny svaříme, nalijeme do upečeného korpusu tartaletky a necháme v lednici zatuhnout. Náplň 2: Fruitful nastříkáme do malých silikonových polokoulí a necháme v šokeru zmrznout.

Náplň 3: Panna Cottu šleháme do hladké konzistence, přilijeme smetanu a společně ušleháme. 2/3 náplně nastříkáme do silikonové formy ve tvaru polokoule, do náplně vmáčkneme zmrzlou hruškovou náplň 2, zatřeme zbylou 1/3 krému a necháme v šokeru zmrznout. 

Poleva: Palettu Neutral s vodou zahřejeme na max 80°C, přidáme Palettu Cold Caramel a za stálého ohřívání promícháme. Glazura by měla být hladká. Mírně zchladlou polevu (50°C) aplikujeme na zmrzlou polokouli, kterou jsme před tím vyndali z formy.

Dekorace: Spodní část polevou dekorované polokoule obsypeme oříšky a položíme na naplněnou tartaletku.

Více informací

Podívejte se na video, jak tento dezert připravit.

Hruškové pokušení

Products

Fruitful

Prémiové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (70-90%). S ovocem nejvíce podobným tomu čerstvému - s autentickou barvou, texturou, šťavnatostí a samozřejmě chutí. Náplně Fruitful jsou určeny především pro cukrářské aplikace. Vhodné i pro zmražované výrobky. Pro nejvyšší kvalitu a trvanlivost dodávány v plechovkách.

Máslo

Kvalitní máslo zpracované tradiční metodou. Perfektní pro použití při vaření, do krémů, ale i do pekařských výrobků. Příjemná máslová chuť při všech způsobech zpracování.

MIFI karamelová

Náplň na mléčném základě určená k přímému použití. Má pastovitou konzistenci, intenzivní chuť a je termostabilní. Lze aplikovat přímo na výrobky, nebo použít pro přípravu šlehačkových a tukových krémů.

Máslo

Kvalitní máslo zpracované tradiční metodou. Perfektní pro použití při vaření, do krémů, ale i do pekařských výrobků. Příjemná máslová chuť při všech způsobech zpracování.

Panna cotta

Hotový základ pro přípravu panna cotty - klasických dezertů i moderních zákusků. Jemná chuť, rychlá a snadná příprava, ideální pro kavárny, hotely a restaurace.