
Receptura
Množství | Jednotka | Surovina | |
---|---|---|---|
Těsto: | 19 | g | pšeničná mouka hladká |
13 | g | Debic máslo tradiční | |
6 | g | cukr krupice | |
1 | g | Vaječný žloutek | |
0,1 | g | sůl | |
Náplň 1: | 25 | g | Milram 35% |
20 | g | Mifi Karamel | |
5 | g | Debic máslo tradiční | |
Náplň 2: | 40 | g | Fruitful Hruška |
Náplň 3: | 25 | g | Milram 35% |
25 | g | Panna Cotta | |
Poleva: | 15 | g | Paletta Neutral |
15 | g | Paletta Cold Caramel | |
5 | g | voda | |
Dekorace: | 20 | g | lískové ořechy |
Příprava
Těsto: Mouku, sůl a kostičky studeného másla dáme do kotlíku a mícháme do konzistence hrubého písku. Přidáme cukr a žloutek a spojíme v těsto. Těsto zabalíme do folie a necháme v chladu odpočinout. Těsto rozválíme na 4 mm silný plát, vložíme do formy na tartaletky a pečeme při 170°C po dobu 20 min.
Náplň 1: Všechny suroviny svaříme, nalijeme do upečeného korpusu tartaletky a necháme v lednici zatuhnout. Náplň 2: Fruitful nastříkáme do malých silikonových polokoulí a necháme v šokeru zmrznout.
Náplň 3: Panna Cottu šleháme do hladké konzistence, přilijeme smetanu a společně ušleháme. 2/3 náplně nastříkáme do silikonové formy ve tvaru polokoule, do náplně vmáčkneme zmrzlou hruškovou náplň 2, zatřeme zbylou 1/3 krému a necháme v šokeru zmrznout.
Poleva: Palettu Neutral s vodou zahřejeme na max 80°C, přidáme Palettu Cold Caramel a za stálého ohřívání promícháme. Glazura by měla být hladká. Mírně zchladlou polevu (50°C) aplikujeme na zmrzlou polokouli, kterou jsme před tím vyndali z formy.
Dekorace: Spodní část polevou dekorované polokoule obsypeme oříšky a položíme na naplněnou tartaletku.
více
Podívejte se na video, jak tento dezert připravit.
