Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Hruškové pokušení

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto: 19 g pšeničná mouka hladká
13 g Debic máslo tradiční
6 g cukr krupice
1 g Vaječný žloutek
0,1 g sůl
Náplň 1: 25 g Milram 35%
20 g Mifi Karamel
5 g Debic máslo tradiční
Náplň 2: 40 g Fruitful Hruška
Náplň 3: 25 g Milram 35%
25 g Panna Cotta
Poleva: 15 g Paletta Neutral
15 g Paletta Cold Caramel
5 g voda
Dekorace: 20 g lískové ořechy

Příprava

Těsto: Mouku, sůl a kostičky studeného másla dáme do kotlíku a mícháme do konzistence hrubého písku. Přidáme cukr a žloutek a spojíme v těsto. Těsto zabalíme do folie a necháme v chladu odpočinout. Těsto rozválíme na 4 mm silný plát, vložíme do formy na tartaletky a pečeme při 170°C po dobu 20 min.

Náplň 1: Všechny suroviny svaříme, nalijeme do upečeného korpusu tartaletky a necháme v lednici zatuhnout. Náplň 2: Fruitful nastříkáme do malých silikonových polokoulí a necháme v šokeru zmrznout.

Náplň 3: Panna Cottu šleháme do hladké konzistence, přilijeme smetanu a společně ušleháme. 2/3 náplně nastříkáme do silikonové formy ve tvaru polokoule, do náplně vmáčkneme zmrzlou hruškovou náplň 2, zatřeme zbylou 1/3 krému a necháme v šokeru zmrznout. 

Poleva: Palettu Neutral s vodou zahřejeme na max 80°C, přidáme Palettu Cold Caramel a za stálého ohřívání promícháme. Glazura by měla být hladká. Mírně zchladlou polevu (50°C) aplikujeme na zmrzlou polokouli, kterou jsme před tím vyndali z formy.

Dekorace: Spodní část polevou dekorované polokoule obsypeme oříšky a položíme na naplněnou tartaletku.

Více informací

Podívejte se na video, jak tento dezert připravit.

Hruškové pokušení

Products

Máslo

Kvalitní máslo zpracované tradiční metodou. Perfektní pro použití při vaření, do krémů, ale i do pekařských výrobků. Příjemná máslová chuť při všech způsobech zpracování.

MIFI karamelová

Náplň na mléčném základě určená k přímému použití. Má pastovitou konzistenci, intenzivní chuť a je termostabilní. Lze aplikovat přímo na výrobky, nebo použít pro přípravu šlehačkových a tukových krémů.

Panna cotta

Hotový základ pro přípravu panna cotty - klasických dezertů i moderních zákusků. Jemná chuť, rychlá a snadná příprava, ideální pro kavárny, hotely a restaurace.

Máslo

Kvalitní máslo zpracované tradiční metodou. Perfektní pro použití při vaření, do krémů, ale i do pekařských výrobků. Příjemná máslová chuť při všech způsobech zpracování.

Fruitful

Prémiové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (70-90%). S ovocem nejvíce podobným tomu čerstvému - s autentickou barvou, texturou, šťavnatostí a samozřejmě chutí. Náplně Fruitful jsou určeny především pro cukrářské aplikace. Vhodné i pro zmražované výrobky. Pro nejvyšší kvalitu a trvanlivost dodávány v plechovkách.