Cukrářské receptury
Malinové tiramisu

Receptura

Množství Surovina
Korpus: 633 g Piškot komplet sv.
367 g Voda
Sirup: 320 g Voda
160 g Cukr
5 g Káva (instantní)
Náplň 1: 330 g Zeesan Tiramisu
410 g Voda
1650 g Milram šlehačka 35%
Náplň 2: 1600 g Maliny (mražené)
Dekorace: 840 g Maliny

Příprava

    Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. (dle typu stroje). Z hmoty natřeme 2 pláty 60x40 cm. Pečeme při 170-250°C cca 7-15 min. (dle typu pece).

    Sirup: Cukr a kávu rozpustíme v horké převařené vodě.

    Náplň 1: Zeesan rozmícháme v předepsaném množství vody a ručně vmícháme do ušlehané smetany.

    Kompletace: Plát zalijeme kávovým sirupem. Na plát natřeme část krému, vyskládáme maliny, přiklopíme druhým plátem a znovu zatřeme náplní. Dekorujeme čerstvými malinami. Můžeme zasypat kakaem.

Malinové tiramisu