Malinové tiramisu
Malinové tiramisu
Receptura
| Množství | Výrobek | |
|---|---|---|
| Korpus: | 633 g | Piškot komplet sv. |
| 367 g | Voda | |
| Sirup: | 320 g | Voda |
| 160 g | Cukr | |
| 5 g | Káva (instantní) | |
| Náplň 1: | 330 g | Zeesan Tiramisu |
| 410 g | Voda | |
| 1650 g | Milram šlehačka 35% | |
| Náplň 2: | 1600 g | Maliny (mražené) |
| Dekorace: | 840 g | Maliny |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. (dle typu stroje). Z hmoty natřeme 2 pláty 60x40 cm. Pečeme při 170-250°C cca 7-15 min. (dle typu pece).
Sirup: Cukr a kávu rozpustíme v horké převařené vodě.
Náplň 1: Zeesan rozmícháme v předepsaném množství vody a ručně vmícháme do ušlehané smetany.
Kompletace: Plát zalijeme kávovým sirupem. Na plát natřeme část krému, vyskládáme maliny, přiklopíme druhým plátem a znovu zatřeme náplní. Dekorujeme čerstvými malinami. Můžeme zasypat kakaem.
Products
Milram 35%
Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 35 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost. I při absenci ztužovače si zachovává tvar.
Zeesan
Směs sloužící ke stabilizaci a ochucení lehkých šlehačkových krémů. Dostupné v řadě příchutí nebo s neutrální chutí jako ztužovač.
Piškot komplet
Kompletní směs se sušenými vejci pro přípravu šlehaných hmot, univerzálně použitelná pro pláty, korpusy i buflery.