Cukrářské receptury
Profiteroles

Receptura

Množství Surovina
Korpus 1: 400 g Biskvit čokoládový
320 g Vaječná melanž
200 g Olej
80 g Voda
Korpus 2: 1000 g Brand 100
1500 g Voda
Náplň 1: 300 g Vanilmix
900 g Voda
400 g Debic Duo
Náplň 2: 225 g Debic Duo
225 g MIFI karamelová
Dekorace: 290 g Scaldis Dark
210 g Debic Duo

Příprava

    Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou po dobu 5 min.Hmotu rozetřeme na plech 60x40 a pečeme na 180-220°C.

    Korpus 2: Všechny suroviny mícháme lyrou po dobu 4 min. na 1. rychlostní stupeň, poté hmotu mícháme 7 min. na 2. rychlostní stupeň. Nastříkáme kuličky a pečeme na 220°C cca 25 min.

    Naplň 1: Vanilmix zamícháme s vodou a necháme 10min. odstát, poté šleháme do hladké konzistence. Přidáme vyšlehanou smetanu a ručně vmícháme (můžeme přidat rum).

    Komletace: Čokoládový plát vložíme do ráfku 60x20 cm. Natřeme část karamelové náplně a naskládáme kuličky naplněné vanilkovým krémem. Každou novou vrstvu protíráme karamelovou náplní. Hotový výrobek dáme vychladit. Šlehačku svaříme se Scaldisem, částečně necháme zchladnout a výrobek polijeme.

Profiteroles