Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Čokoládový dort s malinou

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 410 g Piškot Vista
270 g Vaječná melanž
80 g olej slunečnicový
40 g voda
Náplň 1 10 g plátková želatina
260 g Čokoláda Arabesque Noir 58
250 g Frutafill Malina
50 g Debic máslo tradiční
70 g glukózový sirup
Náplň 2 65 g Vaječný bílek
105 g glukózový sirup
250 g Milram šlehačka 35%
10 g plátková želatina
Poleva 100 g Milram šlehačka 35%
100 g Scaldis Dark

Příprava

Hmota: Všechny suroviny kromě oleje šleháme po dobu 7 minut na 3. rychlostní stupeň. Na poslední 2 minuty snížíme rychlost a přidáme olej. Pečeme cca 35-40 minut na 170–180 °C (dle navážky a typu pece).

Náplň 1: Želatinu namočíme, Frutafill s glukózou zahřejeme k bodu varu. Vymačkáme želatinu, přidáme do nádoby s čokoládou a vše zalijeme horkým malinovým rozvarem. Vzniklou hmotu rozmixujeme ponorným mixerem, přidáme máslo a znovu rozmixujeme.

Náplň 2: Namočíme želatinu. Vyšleháme bílky s glukózou. Smetanu vyšleháme do jogurtové konzistence. Želatinu vymačkáme a rozpustíme v mikrovlnné troubě. Do Náplně 1 postupně přidáváme rozpuštěnou želatinu, ušlehané bílky a smetanu. Vše promícháme.

Poleva: Smetanu svaříme se Scaldisem.

Kompletace: Vychladlý korpus rozkrojíme a promažeme hotovou čokoládovou pěnou, přiklopíme a dáme vychladit. Dekorujeme čokoládovou polevou a dozdobíme dle fantazie.

Čokoládový dort s malinou

Products

Piškot Vista

Směs pro nadýchaný piškotový korpus s pevnou texturou. Ideální na dortové korpusy, do formy na bábovku nebo beránka, použitelná i na pláty.