Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Karamelový dort s malinami

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 67 g Piškot světlý
40 g Vaječná melanž
13 g Voda
Náplň: 215 g Milram 35%
80 g Zeesan neutral
70 g Voda
65 g MIFI karamelová
Dekorace: 30 g Malina Jogo
80 g Maliny (čerstvé)
20 g Paletta Cold Caramel
60 g Krokant

Příprava

(receptura na 1 dort - 8ks)

Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň 8 min. Hmotu natřeme do kulatého ráfku o průměru 18 cm a pečeme při 180 °C 30 min.

Náplň: Zeesan, vodu a MIFI smícháme a vmícháme do ušlehané šlehačky.

Kompletace: Korpus vložíme na dno kulaté formy o průměru 19 cm, natřeme náplní a dáme vychladit. Dort přestříkáme Palettou, přetřeme malinovou náplní a dekorujeme malinami a krokantem.

Karamelový dort s malinami

Products

MIFI karamelová

Náplň na mléčném základě určená k přímému použití. Má pastovitou konzistenci, intenzivní chuť a je termostabilní. Lze aplikovat přímo na výrobky, nebo použít pro přípravu šlehačkových a tukových krémů.

Piškot světlý

Směs na výrobu šlehaných piškotových hmot. Dodává velký objem, vláčnost, jemnou pórovitou strukturu, dobrou trvanlivost výrobků. Vhodná zejména pro rolády a korpusy.

Jogo náplně

Gelové náplně s kusovým ovocem, neobsahují konzervant. Vhodné jako náplň do čerstvých jogurtů s krátkou trvanlivostí nebo cukrářských výrobků.