
Receptura
Množství | Jednotka | Surovina | |
---|---|---|---|
Těsto: | 90 | g | pšeničná mouka hladká |
60 | g | Debic máslo tradiční | |
30 | g | cukr krupice | |
5 | g | Vaječný žloutek | |
0,5 | g | sůl | |
Náplň 1: | 200 | g | Fruitful Hruška |
Náplň 2: | 80 | g | QimiQ smetanový základ |
25 | g | cukr moučkový | |
50 | g | tvaroh tučný | |
25 | g | Milram 35% | |
Poleva: | 45 | g | Milram 35% |
55 | g | Arabesque Lait 34 |
Příprava
Těsto: Mouku, sůl a kostičky studeného másla dáme do kotlíku a mícháme do konzistence hrubého písku. Přidáme cukr a žloutek a spojíme v těsto. Těsto zabalíme do folie a necháme v chladu odpočinout. Těsto rozválíme na 4 mm silný plát, vložíme do tartaletkové formy o průměru 19 cm a pečeme při 170°C po dobu 20 min.
Náplň 2: QimiQ vyšleháme do hladké konzistence, přidáme tvaroh, cukr a smetanu a šleháme do hladka. Poleva: Smetanu svaříme, přelijeme jí čokoládu a necháme chvíli stát. Vymícháme do hladké konzistence.
Kompletace: Upečený korpus vložíme do ráfku s fólií. Na korpus nastříkáme hruškovou náplň 1, zalijeme náplní 2, uhladíme a zachladíme. Vychlazenou tartaletku zalijeme ganáží (polevou) a opět zachladíme.
Dekorace: Dekorujeme rozpuštěnou čokoládou, pařížskou šlehačkou a kostičkami Fruitfulu Hruška.
