Cukrářské receptury
Křehký koláč s hruškou

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto: 90 g pšeničná mouka hladká
60 g Debic máslo tradiční
30 g cukr krupice
5 g Vaječný žloutek
0,5 g sůl
Náplň 1: 200 g Fruitful Hruška
Náplň 2: 80 g QimiQ smetanový základ
25 g cukr moučkový
50 g tvaroh tučný
25 g Milram 35%
Poleva: 45 g Milram 35%
55 g Arabesque Lait 34

Příprava

    Těsto: Mouku, sůl a kostičky studeného másla dáme do kotlíku a mícháme do konzistence hrubého písku. Přidáme cukr a žloutek a spojíme v těsto. Těsto zabalíme do folie a necháme v chladu odpočinout. Těsto rozválíme na 4 mm silný plát, vložíme do tartaletkové formy o průměru 19 cm a pečeme při 170°C po dobu 20 min.

    Náplň 2: QimiQ vyšleháme do hladké konzistence, přidáme tvaroh, cukr a smetanu a šleháme do hladka. Poleva: Smetanu svaříme, přelijeme jí čokoládu a necháme chvíli stát. Vymícháme do hladké konzistence.

    Kompletace: Upečený korpus vložíme do ráfku s fólií. Na korpus nastříkáme hruškovou náplň 1, zalijeme náplní 2, uhladíme a zachladíme. Vychlazenou tartaletku zalijeme ganáží (polevou) a opět zachladíme.

    Dekorace: Dekorujeme rozpuštěnou čokoládou, pařížskou šlehačkou a kostičkami Fruitfulu Hruška.

Křehký koláč s hruškou