Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Makový dort s pomerančem

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 270 g Basis cake
180 g cukr krupice
135 g mouka pšeničná hladká
110 g pistáciové ořechy
Tvarohový krém 210 g tvaroh tučný (8,4 % tuku)
340 g Debic Cream Plus Mascarpone
170 g smetana zakysaná
85 g cukr moučkový
Ovocná náplň 400 g Fruitful Pomeranč
20 g bazalka čerstvá
15 g želatina plátková
Makový krém 250 g Debic Cream Plus Mascarpone
50 g Maková náplň vařená

Příprava

Hmota: Všechny suroviny mícháme lyrou na rychlostní stupeň č. 2 po dobu 4 minut. Po vyšlehání dávkujeme do ráfku průměr 24 cm. Pečeme 30-35 minut na 165 °C (dle typu pece). Po vychladnutí prokrojíme na tři části.

Tvarohový krém: Všechny suroviny navážíme dohromady a šleháme do tuhé konzistence.

Ovocná náplň: Želatinu dáme bobtnat do vody. Fruitful pomeranč nahřejeme, natrháme lístky bazalky, přidáme vymačkanou želatinu a vše rozmixujeme. Hmotu rozdělíme do dvou ráfků o průměru 20 cm a dáme mrazit.

Makový krém: Obě suroviny navážíme a vyšleháme do tuhé konzistence.

Kompletace: Na korpus rozetřeme 200g tvarohového krému, pak vložíme mraženou ovocnou náplň. Zatřeme 200 g tvarohového krému a postup opakujeme. Takto připravený dort celý obmažeme připraveným makovým krémem a dozdobíme dle vlastní fantazie.

Makový dort s pomerančem

Products

Debic Cream Plus Mascarpone

Hotový základ pro přípravu krémů s dobrým nášlehem. Tekutá šlehatelná směs s 40% podílem sýru mascarpone má skvělou chuť a má široké využití.