Makový dort s pomerančem
Makový dort s pomerančem
Receptura
| Množství | Jednotka | Výrobek | |
|---|---|---|---|
| Hmota | 270 | g | Basis cake |
| 180 | g | cukr krupice | |
| 135 | g | mouka pšeničná hladká | |
| 110 | g | pistáciové ořechy | |
| Tvarohový krém | 210 | g | tvaroh tučný (8,4 % tuku) |
| 340 | g | Debic Cream Plus Mascarpone | |
| 170 | g | smetana zakysaná | |
| 85 | g | cukr moučkový | |
| Ovocná náplň | 400 | g | Fruitful Pomeranč |
| 20 | g | bazalka čerstvá | |
| 15 | g | želatina plátková | |
| Makový krém | 250 | g | Debic Cream Plus Mascarpone |
| 50 | g | Maková náplň vařená |
Příprava
Hmota: Všechny suroviny mícháme lyrou na rychlostní stupeň č. 2 po dobu 4 minut. Po vyšlehání dávkujeme do ráfku průměr 24 cm. Pečeme 30-35 minut na 165 °C (dle typu pece). Po vychladnutí prokrojíme na tři části.
Tvarohový krém: Všechny suroviny navážíme dohromady a šleháme do tuhé konzistence.
Ovocná náplň: Želatinu dáme bobtnat do vody. Fruitful pomeranč nahřejeme, natrháme lístky bazalky, přidáme vymačkanou želatinu a vše rozmixujeme. Hmotu rozdělíme do dvou ráfků o průměru 20 cm a dáme mrazit.
Makový krém: Obě suroviny navážíme a vyšleháme do tuhé konzistence.
Kompletace: Na korpus rozetřeme 200g tvarohového krému, pak vložíme mraženou ovocnou náplň. Zatřeme 200 g tvarohového krému a postup opakujeme. Takto připravený dort celý obmažeme připraveným makovým krémem a dozdobíme dle vlastní fantazie.
Products
Debic Cream Plus Mascarpone
Hotový základ pro přípravu krémů s dobrým nášlehem. Tekutá šlehatelná směs s 40% podílem sýru mascarpone má skvělou chuť a má široké využití.