
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Těsto 1: | 130 | g | Mamas Pie |
35 | g | Debic máslo tradiční | |
10 | g | voda | |
Těsto 2: | 60 | g | Macaronmix |
60 | g | Basis Cake | |
35 | g | Vaječná melanž | |
30 | g | Debic máslo tradiční | |
0,3 | g | mletý muškátový oříšek | |
Náplň 1: | 200 | g | Fruitful Hruška |
Náplň 2: | 150 | g | Panna Cotta |
150 | g | Milram 35% | |
Dekorace: | 16 | g | mandle plátky |
30 | g | Fruitful Hruška | |
Paletta Cold Neutral |
Příprava
Těsto 1: Směs Mamas Pie s máslem nakrájeným na menší kousky dáme do kotlíku a mícháme do konzistence hrubého písku. Přidáme vodu a spojíme v těsto. Těsto rozválíme na 4 mm silný plát a vložíme do tartaletkové formy o průměru 19 cm.
Těsto 2: Všechny suroviny mícháme lyrou do konzistence pasty a rozetřeme do připravené koláčové formy s těstem. Pečeme při 170-180°C po dobu 30-40 min.
Náplň 1: Fruitful rovnoměrně rozetřeme do ráfku o průměru 13 cm a zamrazíme v šokeru.
Náplň 2: Panna Cottu se smetanou vyšleháme do hladké konzistence. Do ráfku s fólií o průměru 15 cm nastříkáme 1/2 náplně, vložíme zmražený disk hruškové náplně a zastříkáme zbylou polovinou náplně. Uhladíme a dáme zamrazit do šokeru.
Kompletace: Zmraženou Panna Cottu vyjmeme z ráfku, položíme na upečený korpus, povrch korpusu zatřeme Palettou Cold Neutral a posypeme praženými mandlemi. Vršek dortu dekorujeme náplní Fruitful a sušeným zkaramelizovaným plátkem hrušky.
