Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Mandlový koláč s muškátovým oříškem

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 1: 130 g Mamas Pie
35 g Debic máslo tradiční
10 g voda
Těsto 2: 60 g Macaronmix
60 g Basis Cake
35 g Vaječná melanž
30 g Debic máslo tradiční
0,3 g mletý muškátový oříšek
Náplň 1: 200 g Fruitful Hruška
Náplň 2: 150 g Panna Cotta
150 g Milram 35%
Dekorace: 16 g mandle plátky
30 g Fruitful Hruška
Paletta Cold Neutral

Příprava

Těsto 1: Směs Mamas Pie s máslem nakrájeným na menší kousky dáme do kotlíku a mícháme do konzistence hrubého písku. Přidáme vodu a spojíme v těsto.  Těsto rozválíme na 4 mm silný plát a vložíme do tartaletkové formy o průměru 19 cm.

Těsto 2: Všechny suroviny mícháme lyrou do konzistence pasty a rozetřeme do připravené koláčové formy s těstem. Pečeme při 170-180°C po dobu 30-40 min.

Náplň 1: Fruitful rovnoměrně rozetřeme do ráfku o průměru 13 cm a zamrazíme v šokeru.

Náplň 2: Panna Cottu se smetanou vyšleháme do hladké konzistence. Do ráfku s fólií o průměru 15 cm nastříkáme 1/2 náplně, vložíme zmražený disk hruškové náplně a zastříkáme zbylou polovinou náplně. Uhladíme a dáme zamrazit do šokeru.

Kompletace: Zmraženou Panna Cottu vyjmeme z ráfku, položíme na upečený korpus, povrch korpusu zatřeme Palettou Cold Neutral a posypeme praženými mandlemi. Vršek dortu dekorujeme náplní Fruitful a sušeným zkaramelizovaným plátkem hrušky.

Mandlový koláč s muškátovým oříškem

Products

Mamas Pie

Kompletní směs pro výrobu speciálních korpusů z kategorie pevných těst. Elastické, dobře zpracovatelné těsto, které nevyžaduje odležení v chladu. Nachází široké uplatnění v cukrářské výrobě (košíčky na tartaletky, mřížkové koláče, máslové sušenky, třené pečivo atp.).

Máslo

Kvalitní máslo zpracované tradiční metodou. Perfektní pro použití při vaření, do krémů, ale i do pekařských výrobků. Příjemná máslová chuť při všech způsobech zpracování.

Panna cotta

Hotový základ pro přípravu panna cotty - klasických dezertů i moderních zákusků. Jemná chuť, rychlá a snadná příprava, ideální pro kavárny, hotely a restaurace.

Macaronmix

Směs pro výrobu makronek, oblíbených francouzských cukrovinek s mandlovou chutí. Makronky bývají plněné náplní, ale používají se i samotné jako dekorace cukrářských výrobků.

Máslo

Kvalitní máslo zpracované tradiční metodou. Perfektní pro použití při vaření, do krémů, ale i do pekařských výrobků. Příjemná máslová chuť při všech způsobech zpracování.

Fruitful

Prémiové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (70-90%). S ovocem nejvíce podobným tomu čerstvému - s autentickou barvou, texturou, šťavnatostí a samozřejmě chutí. Náplně Fruitful jsou určeny především pro cukrářské aplikace. Vhodné i pro zmražované výrobky. Pro nejvyšší kvalitu a trvanlivost dodávány v plechovkách.