Cukrářské receptury
Mandlový koláč s muškátovým oříškem

Receptura

Množství Jednotka Surovina
Těsto 1: 90 g pšeničná mouka hladká
60 g Debic máslo tradiční
30 g cukr krupice
5 g Vaječný žloutek
0,5 g sůl
Těsto 2: 60 g Macaronmix
60 g Jung Basis
35 g Vaječná melanž
30 g Debic máslo tradiční
0,3 g mletý muškátový oříšek
Náplň 1: 200 g Fruitful Hruška
Náplň 2: 150 g Panna Cotta
150 g Milram 35%
Dekorace: 16 g mandle plátky
30 g Fruitful Hruška
Paletta Cold Neutral

Příprava

    Těsto 1: Mouku, sůl a kostičky studeného másla dáme do kotlíku a mícháme do konzistence hrubého písku. Přidáme cukr a žloutek a spojíme v těsto. Těsto zabalíme do folie a necháme v chladu odpočinout. Těsto rozválíme na 4 mm silný plát a vložíme do tartaletkové formy o průměru 19 cm.

    Těsto 2: Všechny suroviny mícháme lyrou do konzistence pasty a rozetřeme do připravené koláčové formy s těstem. Pečeme při 170-180°C po dobu 30-40 min.

    Náplň 1: Fruitful rovnoměrně rozetřeme do ráfku o průměru 13 cm a zamrazíme v šokeru.

    Náplň 2: Panna Cottu se smetanou vyšleháme do hladké konzistence. Do ráfku s fólií o průměru 15 cm nastříkáme 1/2 náplně, vložíme zmražený disk hruškové náplně a zastříkáme zbylou polovinou náplně. Uhladíme a dáme zamrazit do šokeru.

    Kompletace: Zmraženou Panna Cottu vyjmeme z ráfku, položíme na upečený korpus, povrch korpusu zatřeme Palettou Cold Neutral a posypeme praženými mandlemi. Vršek dortu dekorujeme náplní Fruitful a sušeným zkaramelizovaným plátkem hrušky.

Mandlový koláč s muškátovým oříškem