Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Mozart dort

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 500 g ChocNut Cake
100 g Vaječná melanž tekutá
100 g voda
Náplň 1: 275 g Marzipan
25 g Compound Pistacie
Náplň 2: 150 g Milram 35%
150 g Scaldis Dark
Poleva: 165 g Fondán bílý standard
10 g voda
50 g čokoládová poleva mléčná

Příprava

Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min. (dle typu stroje). Hmotu rovnoměrně rozdělíme do dvou ráfků o průměru 22 cm. Pečeme při 180°C cca 25 min.

Náplň 1: Marcipán smícháme s Compoundem.

Náplň 2: Šlehačku se Scaldisem svaříme.

Poleva: Fondán s vodou rozehřejeme. Polevu si rozehřejeme zvlášť. Po rozpuštění obě hmoty smícháme dohromady.

Kompletace: Korpus vložíme do ráfku a zalijeme polovinou ganáže. Přikryjeme rozváleným marcipánem, zalijeme zbývající polovinou ganáže a přiklopíme druhým korpusem. Po vychlazení zalijeme polevou.

Mozart dort

Products

Bella Cream

Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 33 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost.

Compound

Pastovitá koncentrovaná směs k ochucení náplní, krémů či cukrářských hmot, vyráběná na přírodní bázi, velká druhová variabilita.

Scaldis

Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.

Fondán bílý 

Bílá cukrová poleva na cukrářské výrobky, lze využít i jako modelovací fondán a pro přípravu trvanlivých krémů. Zůstává vláčný po dlouhou dobu, dobře na výrobcích drží a prodlužuje jejich trvanlivost.

Maro Marzipan 1:3

Pravý holandský marcipán určený pro modelování nebo dekoraci cukrářských výrobků, standardně dodáván v poměru 1:3 (mandlová hmota : cukr).

ChocNut Cake

Směs s celými jádry pražených lískových oříšků pro výrobu třených hmot. Světle hnědá třená hmota s chutí mléčné čokolády, vhodná pro korpusy nebo chlebíčky pečené v tvořítkách (cakes).