Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Orange velvet cake

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 1100 g Basis Cake
360 g vaječná melanž
360 g olej
360 g podmáslí zakysané
100 g Compound Pomeranč
7 g oranžová barva Wilton
Krém: 1400 g Milram šlehačka 35%
600 g podmáslí zakysané
400 g Zeesan Neutral
Dekorace: 400 g pomeranč

Příprava

Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min. Hmotu dávkujeme do 6 kulatých forem o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 170-180°C po dobu 35-45 minut. Na každý dort použijeme jeden a půl korpusu.

Krém: Smetanu vyšleháme. Podmáslí smícháme se Zeesanem a vmícháme do vyšlehané šlehačky.

Kompletace: Upečené korpusy prokrojíme, promažeme náplní a dekorujeme plátky čerstvého pomeranče.

Suroviny na 4 ks á 1210 g.

Orange velvet cake

Products

Milram 35%

Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 35 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost. I při absenci ztužovače si zachovává tvar.

Zeesan

Směs sloužící ke stabilizaci a ochucení lehkých šlehačkových krémů. Dostupné v řadě příchutí nebo s neutrální chutí jako ztužovač.

Compound

Pastovitá koncentrovaná směs k ochucení náplní, krémů či cukrářských hmot, vyráběná na přírodní bázi, velká druhová variabilita.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.