Orange velvet cake


Množství | Surovina | |
---|---|---|
Korpus: | 1100 g | Jung Basis |
360 g | vaječná melanž | |
360 g | olej | |
360 g | podmáslí zakysané | |
100 g | Compound Pomeranč | |
7 g | oranžová barva Wilton | |
Krém: | 1400 g | Milram šlehačka 35% |
600 g | podmáslí zakysané | |
400 g | Zeesan Neutral | |
Dekorace: | 400 g | pomeranč |
Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min. Hmotu dávkujeme do 6 kulatých forem o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 170-180°C po dobu 35-45 minut. Na každý dort použijeme jeden a půl korpusu.
Krém: Smetanu vyšleháme. Podmáslí smícháme se Zeesanem a vmícháme do vyšlehané šlehačky.
Kompletace: Upečené korpusy prokrojíme, promažeme náplní a dekorujeme plátky čerstvého pomeranče.
Suroviny na 4 ks á 1210 g.