Cukrářské receptury
Orange velvet cake

Receptura

Množství Surovina
Korpus: 1100 g Jung Basis
360 g vaječná melanž
360 g olej
360 g podmáslí zakysané
100 g Compound Pomeranč
7 g oranžová barva Wilton
Krém: 1400 g Milram šlehačka 35%
600 g podmáslí zakysané
400 g Zeesan Neutral
Dekorace: 400 g pomeranč

Příprava

    Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min. Hmotu dávkujeme do 6 kulatých forem o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 170-180°C po dobu 35-45 minut. Na každý dort použijeme jeden a půl korpusu.

    Krém: Smetanu vyšleháme. Podmáslí smícháme se Zeesanem a vmícháme do vyšlehané šlehačky.

    Kompletace: Upečené korpusy prokrojíme, promažeme náplní a dekorujeme plátky čerstvého pomeranče.

    Suroviny na 4 ks á 1210 g.

Orange velvet cake