Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Bretaňský koláč

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 250 g Golden Pie
150 g Vaječná melanž
150 g Olej
25 g Voda
Náplň: 400 g Jablečné řezy
50 g Ořechy (sekané)
Dekorace: 40 g ZeLa Creme
40 g Cukr
40 g Mandlové lupínky

Příprava

Těsto: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň po dobu 4 min.

Kompletace: Do vymazané formy nalijeme polovinu těsta. Na těsto naskládáme polovinu jablečných řezů a zasypeme ořechy. Náplň zatřeme zbývající polovinou těsta a poklademe druhou polovinou jablečných řezů. ZeLa Creme rozpustíme, smícháme s cukrem a mandlovými lupínky a natřeme na náplň. Pečeme při 180°C 40-45 min.

Bretaňský koláč

Products

Jablečné

Zpracovaná, nepřislazovaná jablka ve vlastní šťávě, tepelně ošetřená a vakuově balená v PE sáčcích. Vhodná do pekařských a cukrářských výrobků - jako náplň do koláčů, jablkových závinů, třených hmot a do knedlíků.

Krémový margarín

Krémový margarín pro přípravu krémů a třených hmot, máslová chuť, znamenitý nášleh, dobrá stabilita na výdrž i v řezu, vysoká vaznost vody.

Golden Pie

Směs pro výrobu koláčů z lité třené hmoty, chlebíčků či muffinů. Těžší hmota, kterou ovoce nepropadá. Těsto po upečení zůstává dlouho vláčné. Vyznačuje se zlatavou barvou, méně sladkou chutí a vanilkovou vůní.