Cukrářské receptury
Borůvkové kuličky

Receptura

Množství Surovina
Korpus: 250 g Jello Total
375 g Voda (60°C)
Náplň: 500 g Rosette (ušlehaná)
500 g Frutafill borůvkový
Dekorace: 700 g Rosette
700 g Scaldis Dark

Příprava

    Korpus: Do čistého kotle šlehacího stroje nalijeme recepturní dávku vody a přidáme směs Jello Total. Mícháme lyrou 4 min. na 1. rychlostní stupeň stroje, poté 7 min. na 2. rychlostní stupeň. Hmotu stříkáme hladkou trubičkou do tvaru malých buflerů. Pečeme 25 min. při 200°C.

    Náplň: Obě suroviny smícháme.

    Dekorace: Rosette svaříme, rozmícháme do ní Scaldis, lehce provaříme a poté necháme odstát.

    Kompletace: Do upečených kuliček nastříkáme tenčí hladkou trubičkou náplň. Necháme vychladit (můžeme i zamrazit) a poté namáčíme do předem připravené vychladlé polevy.

Borůvkové kuličky